17.02.2014

Nåløyet – med en dash av grønt

Den røde løperen og hvit pressevegg var byttet ut med grønn gressmatte og grønn pressevegg da gjestene ankom DogA for 11. prisutdelingen av Nåløyet - onsdag 12. februar. Priser skulle deles ut for beste motedesigner og beste accessoirer og ikke minst Grønn pris, ny for året.

Bildetekst 1:
GLADE VINNERE Foran fra venstre: Toril Mølmen fra innovasjon Norge. Ellen Arnstad juryformann, Leila Hafzi, vinner grønn pris. Sjefredaktør magasinet Henne Laila Madsö. Veronica B. Vallenes og Stina Skeie vant moteprisen. Bakerste rad: Vinnerteamet fra Kaibosh v/Helge Flo (i hatt) og Michelle Rowley (Rød overdel) (Foto: Espen Solli)

Team HENNE med sjefredaktør Laila Madsö hadde duket opp til show for 500 gjester, deriblant H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit. Kronprinsessen skulle dele ut Grønn pris. Modeller med lave «småsko», sminket i delikate vårfarger og med håret hengende løst – kledd i norske designeres kreasjoner – ventet på å få gå catwalken for de nominerte designerne. Sjefredaktør i Henne Laila Madsö var kveldens vertinne og juryleder Ellen Arnstad, forlagsredaktøren i Aller Media var klar med vinnere og juryens begrunnelser. Moteentusiaster og kjendiser fylte radene i DogA-hallen.

- Det ble en fin kveld. Vi hadde lagt opp til 1 time for 60 VIP-gjester som fikk en time med styling av hår, makeup, bobler i glasset og mye mer. Vi hadde kledd DogA i en grønn profil fra Plantasjen for å understreke utdelingen av vår nye pris: Grønn pris. Etter showet fortsatte etterfesten med glade gjester som fikk sprudlende drikke god mat fra Gastro catering, forteller markedssjef for HENNE, Astrid Sømoen.

BIldetekst 2: Skapte god stemning. Lise Karlsnes var kveldens DJ. (Foto: Espen Solli)

- At vi fikk Mette-Marit til å dele ut Grønn Pris, var selvsagt ekstra stas. Det ble litt magisk stemning når Kronprinsessen ankom og gikk i prosesjon opp langs hele catwalken -  anført av sjefredaktør Laila Madsö og Ellen Arnstad, begge kledd i fotside silkekjoler designet av Grønn pris-vinner Leila Hafzi. Det var også hyggelig å se at kjendisene koste seg og at det var en hyggelig og god atmosfære.

- Det er flott å se at vi klarer å få til et slikt arrangement. Sjefredaktør Laila Masdsö, kveldens vertinne, ledet showet som en proff programleder. Juryleder Ellen Arnstad hadde med sine to juryer (for Nåløyet og Grønn Pris) gjort en god jobb for å finne verdige vinnere. Pressen var sterkt til stede og showet ble dekket på de fleste kanalene, både NRK og TV2 og de største mediene har laget mange saker fra showet.

Billedtekst 3: H.K.H. Mette-Marit deler ut Grønn Pris til Leila Hafzi. (Foto: Espen Solli)

- Vi har vært et godt team både med interne og eksterne krefter som vi må takke. Våre samarbeidspartnere har bidratt på en god måte. Vi sørget for ekstra bemanning med bearbeiding av presse på forhånd, og håndtering av journalister under selve gjennomføringen.  For å få maks ut av arrangementet. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger etter Nåløyet, så dette kan vi kalle vellykket, avslutter en fornøyd Astrid.

Billedtekst 4: Vårlige modeller på catwalken. (Foto: Espen Solli)

FAKTA OM NÅLØYET OG GRØNN PRIS

VINNERE:

HENNE Nåløyet MOTE: Vinner Veronica B. Vallenes, fra Kristiansand (bor i Købenahavn). www.veronicabvallenes.com
HENNE Nåløyet ACCESSORIES: Vinner Kaibosh (designerduo Helge Flo og Michelle Rowley).Begge 46 år og bor i Bergen). www.kaibosh.com
HENNE Nåløyet GRØNN PRIS: Vinner Leila Hafzi. www.leilahafzi.com

ALLE DE NOMINERTE:

MOTE 

Nina Skarra
Veronica B. Vallenes
FWSS (Fall Winter Spring Summer) 

ACCESSORIES: 

Tom Wood (smykker)
Schermann Ringdal (vesker) 
KAIBOSH (briller og solbriller)

JURYEN

GRØNN JURY:
Juryleder Ellen Arnstad, sjefredaktør Se og hør
Laila Madsö, sjefredaktør HENNE
Tone Skårdal Tobiasson, NICE (Nordic Initiative Clean & Ethical)
Marius Holm, daglig leder i miljøstiftelsen Zero
Gunhild Stordalen, styreleder i GreeNudge og i The Stordalen Foundation
Charlotte Bik Bandlien, ass. professor i design ved KHiO

FAGJURYEN:
Juryleder Ellen Arnstad Sjefredaktør i Se & Hør, grunnlegger av HENNE i 1994. 
Laila Madsö, Sjefredaktør HENNE
Jeanette Hoff Mote- og skjønnhetsredaktør
Gisle Mariani Mardal Daglig leder, Norwegian Fashion Institute
Janne Grøtvik Ulven Seniorrådgiver, Innovasjon Norge.
Kirsti Bræin Professor og fagansvarlig BA kles- og kostymedesign ved Kunsthøyskolen i Oslo.
Tone Skårdal TobiassonJournalist, redaktør NICE fashion og prosjektleder Tekstilpanelet.
Stian Grimsæth Freudian Kicks, innkjøper, butikkeier og agentur.
Julie Holst Berntsen Spesialrådgiver, Gambit HK Strategies.
Morten Qvale, fotograf.
Margrethe Gilboe Stylist og medeier av stylingbyrået Pudder.
Helene Torp-Holte Vinner av Nåløyet 2013.
Eva Emanuelsen / Epilogue Vinner av Nåløyet 2013.
Bertine Zetlitz, Artist og musiker.

INNOVASJONSKRAFT & SAMARBEID: HENNE Nåløyet samarbeider med Innovasjon Norge, som ga et tilskudd på kr 150.000 til vinneren av MOTEPRISEN. Innovasjon Norge gir også verdifull mentorhjelp verdi kr 50.000 til vinnerne av ACCESSORIES og GRØNN PRIS.

GRØNN PRIS ble delt ut i samarbeid med H&M, og her får vinneren delta på et miljøprogram i Stockholm, som viser H&Ms satsningsområde på bærekraftig klesproduksjon og miljøvennlig design.

20 ÅR MED NORSK MOTE:

Magasinet HENNE og Nåløyet har stor fokus på sosialt engasjement og samfunnsbevissthet. HENNE feirer 20-års jubileum og satser på å formidle norsk mote og design på en bærekraftig og inspirerende måte de neste 20 årene også. HENNE Nåløyet bidrar med å bygge opp norske designere. Sammen med Innovasjon Norge, Oslo Fashion Hub og samarbeidspartnere gis norsk mote og norske designere mer oppmerksomhet både i inn- og utland.