22.01.2016

Endringer i Dagbladets redaktørkollegium

Geir Ramnefjell (33) er i dag ansatt som ny politisk redaktør i Dagbladet etter Marie Simonsen, mens Sigrid Nilsen Hvidsten (38) overtar som kulturredaktør. Karine Østtveit (36) går inn i nyopprettet stilling som Magasinet-redaktør.

- Jeg er meget fornøyd med det nye operative redaktørkollegiet, sier John Arne Markussen, Dagbladets sjefredaktør. - Jeg er stolt av at vi klarer å rekruttere alle redaktørene internt. Det er et godt signal – både innad og utad. Vi har veldig mange flinke folk i Dagbladet.  Dette laget representerer faglig tyngde, fornyelse, digital forståelse og operativ styrke.  

Sjefredaktør John Arne Markussen sier dette om de nye redaktørene:

Geir Ramnefjell skifter departement etter tre år som kulturredaktør. Når han blir politisk redaktør tar han med seg ansvaret for debattstoffet.
– Geir har løftet oss på kultur og debatt og er en pådriver for det digitale. Som kulturansvarlig er han selv blitt en viktig stemme i norsk offentlighet. Geir har interesse og kapasitet til å ta enda større plass som samfunnsdebattant. Det blir spennende å følge ham i den nye rollen, sier Markussen.

Sigrid Nilsen Hvidsten ledet i sin tid Dagbladet FREDAG, har vært kulturreporter og kommentator, musikkansvarlig og utgavesjef i Magasinet.
- Sigrid er et eksempel på Dagbladets evne til å få fram sterke og kunnskapsrike medarbeidere. Sigrids hjemmebane er musikk, men med henne på plass trenger man ikke lure på om vi også vil prioritere litteratur, film, strømmetjenester og teater. Sigrid er digital, og vil markere Dagbladet som et moderne mediehus som vektlegger kulturstoffet.
Foto: Den nye kulturredaktøren i Dagbladet, Sigrid Nilsen Hvidsten (foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet)

Karine Østtveit har vært utgavesjef for Magasinet siden 2014.  Hun har vært avdelingsleder for kultur, journalist i flere avdelinger i Dagbladet og seks år i Aftenpostens A-magasinet. Som avdelingsleder i kultur ledet hun an i digitaliseringen av avdelingen.

- Karine er en moderne og samlende leder som tenker helhet og er profesjonell i alt hun gjør. På kultur var hun helt sentral i å flytte fokus fra papir til det digitale. Hun er en analytisk leder som alltid strekker seg etter å levere på kjerneoppgaven: Godt innhold.

 Frode Hansen fortsetter som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder.

geir_ramnefjell.jpg

Geir Ramnefjell, ny politisk redaktør i Dagbladet (foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet)

sigrid_hvidsten_foto_jacques_hvistendahl_2.jpg

Sigrid Nilsen Hvidsten (38) overtar stolen som kulturredaktør (foto: Jacques Hvistendal/Dagbladet)

karine_osttveit_foto_siv_johanne_seglem.jpg

Blir redaktør for Magasinet, Karine Østtveit (36) (foto: Siv Johanne Seglem/Dagbladet)