30.04.2018

Alexandra Beverfjord blir Dagbladets nye ansvarlige redaktør og administrerende direktør

Styret i Dagbladet AS har i dag ansatt Alexandra Beverfjord (41) som ny ansvarlig redaktør/administrerende direktør i Dagbladet AS etter John Arne Markussen. Beverfjord kommer fra stillingen som nyhetsdirektør i NRK.

Beverfjord er utdannet Cand.polit. fra NTNU og startet sin journalistiske karriere som journalist i Adresseavisen i 1996. Det meste av sin arbeidskarriere har hun likevel fra Dagbladet hvor hun i perioden 2001 - 2013 hadde flere ulike roller, de siste årene som nyhetsredaktør for Dagbladet og Dagbladet.no. I 2013 meldte hun overgang til NRK der hun ble ansatt som reportasjeredaktør, før hun tok fatt på jobben som nyhetsdirektør i 2015.

Vesentlig bidragsyter til Aller Medias virksomhet i Norge
Konsernsjef i Aller Media Dag Sørsdahl gleder seg over å få Beverfjord med på laget:
- Jeg er trygg  på at Alexandra er rett person med riktig kompetanse til å lede Dagbladet videre og levere på våre ambisjoner fremover. Alexandra har lang fartstid som medieleder og kommer tilbake til en merkevare hun kjenner godt. Hennes oppgave i Aller Media blir todelt - hun får totalansvaret for Dagbladet, noe som både innebærer ansvaret for videreutviklingen av Dagbladets ståsted og redaksjonelle profil, samtidig som hun får ansvar for Dagbladets økonomiske resultater. I tillegg trer hun inn i Aller Medias konsernledelse og blir dermed en vesentlig bidragsyter til Aller Medias virksomhet i Norge og våre mål og strategier knyttet til dette.

Mediebransjens mest spennende jobb
- Jobben i Dagbladet er for meg mediebransjens mest spennende jobb. Jeg går stolt og ydmykt til oppgaven. Det skal bli et privilegium å få samarbeide med den dyktige redaksjonen, som har markert seg skarpt på en rekke journalistiske fagområder og som ligger langt fremme digitalt. Dagbladet er, og skal være, en viktig stemme i norsk offentlighet, sier Beverfjord. 
- Aller Media er et innovativt og visjonært konsern i sterk utvikling, og jeg gleder meg. Mitt viktigste bidrag blir å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom å jobbe for å ytterligere styrke Dagbladets journalistiske slagkraft og evne til å sette dagsorden, samt jobbe for at Dagbladet blir det mest fremoverlente digitale nyhetsmedium i Norge. 

Beverfjord tiltrer etter nærmere avtale.