17.11.2016

Dagbladet og Google med millionsatsning på kildekritikk

Skal gjøre nettjournalistikken bedre.

I mai lanserte Dagbladet.no et nytt system for å forbedre journalistikken på nettet. Systemet legger til rette for at leserne sender inn kritikk, forslag til forbedringer og innspill direkte til reporter og redaktører. Systemet ble en umiddelbar suksess. I løpet av oppstartsfasen har det kommet inn 15.000 forslag til korrigeringer fra flere tusen forskjellige brukere. Tipsene er overraskende bra og det under en promille som er støy. Nå hjelper Google med å ta Dagbladets system videre. Google har via sitt Digital News Initiative støttet kildekritikkprosjektet med to millioner kroner. 


Vil  øke kvaliteten på nettet
- For meg er dette et viktig skritt på veien til å lage enda viktigere og mer troverdig innhold på nettet. Kort fortalt har det gjort Dagbladet.no til et bedre nettsted og økt kvaliteten på nettstedet. Her er Google og Dagbladet på nøyaktig samme oppdrag. Vi ønsker å øke kvaliteten på nettet, sier digital redaktør i Aller Media Jan Thoresen.

Tjenesten kommer til å bli utviklet til en plattform som flere nettaviser kan ta i bruk. Det vil bli utviklet flere tjenester som muliggjør mer dialog og feedback mellom leserne og redaksjonen. Vi ser det er viktig for leserne å vite at innspillene blir tatt på alvor.

Tar lesernes innspill alvorlig
- Leserne gir daglig uttrykk for at de liker denne måten å gi tilbakemelding på. Det viser samtidig at vi er åpne og tar lesernes innspill alvorlig, sier produktutvikler Christoph Schmitz i Aller Media.
- Mange av disse stemmene druknet tidligere i kommentarfeltet eller på Facebook. Nå havner de direkte der de kan gjøre nettavisene bedre. Det er overraskende lite støy på tjenesten. 

Dagbladet.no er et av Norges største nettsteder og har rundt 1.5 millioner daglige unike brukere. 

Les også:
Dagbladet.no lanserer kildekritikk.
En god nettavis krever ydmykhet 

jan_thoresen_portrett_2.jpg

Digital redaktør i Aller Media, Jan Thoresen, vil øke kvaliteten på nettet.