19.09.2016

Jan Thoresen blir ny leder i Scandinavia Online AS (SOL)

Jan Thoresen har takket ja til rollen som ny administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SOL. Nåværende administrerende direktør, Anette Nordskog, tiltrer en annen rolle i konsernet. Jan overtar helhetsansvaret for selskapet med virkning fra 1. oktober.

- Styret og jeg er veldig glade for at vi har fått en av de virkelige nestorene i det digitale medielandskapet i Norge som ny leder til SOL. Jan har en unik kombinasjon av redaksjonell og teknisk innsikt, kommersiell forståelse og erfaring med snuoperasjoner, som gjør ham svært skikket til denne rollen. Dette blir bra for oss som eiere, for de ansatte og alle våre brukere, sier Stephan Granhaug, konserndirektør digital i Aller Media og styreleder i SOL.  

Siden Jan ble ansatt som digital redaktør i Aller Media i fjor sommer har hans hovedfokus vært oppfølging av de digitale redaksjonene på tvers av huset. Dette har blant annet bestått i å jobbe med arbeidsdeling og trafikkutveksling mellom våre ulike merkevarer, styrke Dinside.no, lansere nye kk.no og å videreutvikle Dagbladet.no og de andre nettstedene i Aller Media. Denne jobben er ikke ferdig, men med all time high leveranser på både Dinside.no og kk.no, og generelt god utviklingstakt, har vi et spillerom nå. Jan fortsetter som digital redaktør i Aller Media AS, men vil selvfølgelig bruke brorparten av sin tid på SOL.

- Sol.no er en fantastisk institusjon i Norge, og målet er å lage landets beste nettavis. Vi har en utrolig stabil leserskare som bruker oss som midtpunktet for sin nyhetsoppdatering på nett. Folk bruker oss mange ganger hver dag. Vi er viktig i livene til folk. Sol sitter på avansert teknologi for automatisering og personalisering og vi jobber nå for å rulle dette ut til brukerne. Det blir viktig og kjempegøy å utvikle dette nettstedet videre, sier Jan Thoresen.

 Sol.no har ukentlig ca 750.000 brukere og er blant Norges ti største redaksjonelle nettsteder.