28.01.2014

Ny leder for teknologiredaksjonen i Dagbladet

Sigvald Sveinbjørnsson slutter som leder for teknologiredaksjonen i DB Medialab. Pål Joakim Olsen blir konstituert som ny leder.

Sigvald Sveinbjørnsson (33) tar med seg familien til Bergen og starter som kommentator og lederskribent i Bergens Tidende. Han har vært redaktør i Digi siden mars 2011, og tiltrådte ved nyttår som leder av husets samlede teknologiredaksjon, som lager innholdet til DinSide Data, Digi, ITAvisen og Dagbladet.

- Det er selvsagt vemodig. Jeg forlater redaktørstolen i en publikasjon som har betydd veldig mye for meg og ikke minst kollegaer som jeg har fått veldig stor respekt for. Det var veldig mye som holdt meg tilbake, men å få sjansen å jobbe i verdens beste by, i en avis jeg har et livslangt forhold til - og attpåtil med kommentarjournalistikk ble en fullstendig uslåelig kombinasjon - uansett, sier Sveinbjørnsson.

Pål Joakim Olsen (37) overtar tømmene med umiddelbar virkning, mens Sigvald blir på huset noen uker for å sikre overleveringen.

- Pål Joakim har alle de kvaliteter som skal til for å fylle stolen, sier Terje Johansen, ansvarlig redaktør for nisjenettstedene i DB Medialab.

- Han har dype teknologikunnskaper. Han er sivilingeniør i datateknikk fra NTNU, har jobbet i IT-bransjen og har kodet selv. Foruten at han har jobbet i flere år som datajournalist i DinSide. Han har en formidlingsevne som er enestående og er en mann som evner å motivere folk og skape innovasjon, sier Terje Johansen.

- Dette blir en veldig spennende oppgave, og jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må være Norges sterkeste teknologiredaksjon. Der vi tidligere har sittet på hver vår tue, kan vi nå dra nytte av hverandres kunnskaper, få en lavere terskel for å tipse hverandre og fordele arbeidet smartere, som igjen vil gi den enkelte en mer variert arbeidsdag og forhåpentligvis større armslag til å kunne dykke dypere inn i felter man er opptatt av, sier Pål Joakim Olsen.

(Foto: Ny jobb for Pål Joakim Olsen)