26.02.2014

Økte markedsandeler for Aller Media

Aller Media har en bedre utvikling på opplag enn totalmarkedet med en nedgang på  - 6.6 % mot markedet - 7,1 %. Markedsandelen har økt med 0,3% til 34,8%.

- Vi har en enormt sterk posisjon på aktualitet, samtidig som vi er klart størst også på kvinne.

- Våre lesere endrer atferd og den reisen er vi med på, selv om print fortsatt er stort. En viss tilbakegang er som forventet. I Aller Media satser vi nå på digitale flater der desktop/nett, mobil og Web TV er de største satsingene. Disse kanalene fyller ulike behov og vi vil være der leserne er hele døgnet, sier salgsdirektør Bente Klemetsdal.

- Vi må være til stede med relevant innhold – både når leserne vil ha det og der leserne er.

Styrket posisjon på kvinner

I tillegg til at KK er Norges største ukeblad for kvinner, er kk.no størst for kvinner på nett. Her er det over 330 000 unike brukere på desktop/tablet - en økning på unike brukere (+21 %) sammenliknet med i fjor. KK’s nye Web TV ble lansert i uke 7 og vil skape ytterligere vekst. KK på mobil med 120 000 unike brukere har også hatt en kraftig økning på hele 155 % siden i fjor.

KK er sterk på spin offs og spesialer. KK Stil er nykommeren i KK-familien og KK Living har hatt god respons i markedet med opplagsvekst siden i fjor.

I kvinnesegmentet generelt har Aller Media styrket sin posisjon. Magasinet HENNE endret redaksjonell profil og design i 2013. Dette har tydeligvis kjøpere/lesere verdsatt, da magasinet fikk en økning av gjennomsnittsopplaget på 2,3 % sammenlignet med året før.

Totalt har kvinnesegmentet en opplagsnedgang på -7,1 %. Her gjør Aller det bedre relativt sett enn konkurrentene (-3 %).

Bremset nedgangen for Se og Hør

20 % av alle solgte blader er et Se og Hør. Se og Hør har bremset opplagsnedgangen samlet sett det siste året og har tatt markedsandeler.

- Vi er også fortsatt størst når det gjelder netto lesertall. Vi har doblet mobiltrafikken i dette året, i tillegg til fortsatt vekst på seoghør.no. Vi ser også at vi når en ny målgruppe på digitale plattformer, der 2 av 3 lesere er unge kvinner, kommenterer sjefredaktør Ellen Arnstad.

MBL-tallene viser en relativt moderat nedgang på henholdsvis – 7,2 % (Tirsdag) og -7,1 % (Weekend), noe vi sier oss fornøyde med. Målet var å bremse nedgangen, jobbe med en totalstrategi for merkevaren og utvikle Se og Hør på digitale plattformer. På nett har Se og Hør nå over 580 000 unike brukere hver uke.