25.02.2014

Se og Hør har bremset nedgangen!

20 % av alle solgte blader i Norge er et Se og Hør. Se og Hør har bremset opplagsnedgangen samlet sett det siste året og har tatt markedsandeler.

– Dette har vi jobbet hardt for. Se og Hør solgte til sammen 11,3 millioner blader i 2013. Dette betyr at hvert 5. blad som selges i Norge er et Se og Hør. Det viser styrken til merkevaren, sier sjefredaktør Ellen Arnstad.

– Når MBL-tallene viser en relativt moderat nedgang på henholdsvis – 7,2 % (Tirsdag) og -7,1 % (Weekend), må vi si oss fornøyde.

- Målet var å bremse nedgangen, jobbe med en totalstrategi for merkevaren og utvikle Se og Hør på digitale plattformer. På nett har Se og Hør nå over 580 000 unike brukere hver uke. Digitalt vokser Seoghør.no på desktop, lesebrett og mobil og samtidig styrker Seoghør.no seg mot kvinnelige lesere.

– 2 av 3 lesere på seoghør.no er kvinner, og det er dermed det kjendisnettstedet med klart størst andel kvinnelige lesere, en posisjon som er blitt forsterket ytterligere det siste året med en vekst på +3 %.

Mobiltrafikken er mer enn doblet i løpet av 2013. Her har Se og Hør nå 220 000 unike brukere noe som er en økning på +109 % siden 2012, forteller Arnstad.

– Det er ingen tvil om at Se og Hør er vårt flaggskip. Med mulighetene som ligger i Se og Hør-universet er dette en viktig arena for våre annonsører til å nå mange norske kvinner og menn. Ukentlig genererer Se og Hør over 1,4 millioner eksponeringer i Tirsdag og Weekend, over 5,5 millioner visninger digitalt, og i tillegg så vet vi at Se og Hør er en merkevare med en sterk kjøpsutløsende faktor, sier salgsdirektør Bente Klemetsdal.