20.06.2014

Se og Hør - skinner blant stjernene!

Det norske folk digger når Se og Hør presenterer de beste bildene og de eksklusive avsløringene blant kjendisene, og at dette innholdet leverer på internett er Seoghør.no et godt eksempel på.    

Seoghør.no skriver dedikert om norske og internasjonale kjendiser sitt liv og leven. Kjendiser har over tid blitt et viktig redaksjonelt innhold både for aviser, tv og ulike typer nettsider og Se og Hør som merkevare utfordres daglig av konkurrenter både fra inn og utland.

Derfor er det morsomt å se at Seoghør.no sin måte å gi kjendiser til folket på blir stadig mer satt pris på. Siste året spesielt har det vært en sterk leservekst, og på desktop/tablet noterer vi en vekst på 14,7%. Det har gitt et ukentlig snitt på over 530 000 unike brukere* siden nyttår, nesten 100 000 flere enn for bare 2 år tilbake. 

Årsakene er flere, og hva er det redaksjonelle bakteppet for denne veksten?

- Vi har bygget stein på stein gjennom de årene vi har holdt på. Det ser vi resultatene av nå, sier redaksjonssjef Arve Vassbotten. - Ikke minst var vi tidlig ute med å bruke web-tv aktivt, og det har vi fått igjen for i vår. Men det spesielle det siste året er at vi har spisset målgruppen vår. Vi ser at det er kvinner som leser oss absolutt mest, og dermed lager vi de gode sakene som disse kvinnene ønsker å lese. Det gjør at de kommer tilbake - igjen og igjen.

Bruken av mobil har eskalert kraftig de siste par årene, og for Seoghør.no sin del har det siden nyttår vært over 240 000 unike brukere* ukentlig - en vekst på intet mindre enn 258% på 2 år!

Vi konsumerer medier når som helst og hvor som helst, og det er ikke lenger like tydelige skiller på døgnet når vi leser/hører/ser nyheter og når vi leser/hører/ser på underholdning. Dette forsterkes ytterligere av sosiale medier hvor også Facebook har blitt en kanal som Seoghør.no begynner å mestre svært godt i forhold til både å skape engasjement og skape relevans hos de mest lojale leserne. 

- Paradise Hotel har vært en stor begivenhet for både TV3 og for Seoghør.no i vår, og når tidenes mest nervepirrende finale ble avsluttet nådde vårt umiddelbare innlegg på Facebook 530 000 personer*** fra et utgangspunkt på 33 000 følgere. Nesten 50 000 klikket seg inn på selve saken på Seoghør.no fra Facebook. Det viser kraften sosiale medier har når vi både er aktuelle og relevante, sier Vassbotten. 

- Kvinnene i målgruppen vår engasjerer seg sterkt i innholdet vi deler på Facebook og andelen kvinner er her på hele 85%***. Den sterke økningen i trafikk fra sosiale medier har kommet etter at vi ble enda mer bevisst på hva leserne vil ha via den kanalen. 

Hva opplever annonsørene med Seoghør.no?

- Se og Hør er en merkevare som skaper debatt, engasjement og som til tider har noen inngrodde fordommer blant annonsekjøpere. Dog ser vi at de som skjønner målgruppen og konteksten lykkes svært godt med sin tilstedeværelse. 2 av 3 lesere er kvinner og majoriteten er mellom 20-50 år**. Leserne er ikke selve trendsetterne, men de som er opptatt av merkevarer og som bruker mye penger på å kjøpe hva som er riktig til enhver tid. Eksempelvis bruker 7 av 10 lesere på mobil iPhone*, så dette er en svært attraktiv målgruppe for mange annonsører, sier salgsdirektør Bente Klemetsdal. 

Hva kan vi forvente oss på Seoghør.no utover sommeren og høsten?

- Mer av det samme gode! Vi har flere spennende kommersielle samarbeid på gang, som ikke bare gir inntekter men også godt innhold. Vi kjører også i gang en ny serie av "Bli ny med Jan Thomas", som er web-TV på sitt beste, sier mediedirigent Marian Godø. 

Roy Jespersen
Senior Innsiktsrådgiver

Kilder:
*TNS Gallup, TNS Scores
**TNS Gallup, NIP
***Facebook Insights

 

 

arve-copy_560ny.jpg

Redaksjonssjef Arve Vassbotten