22.01.2016

Seniormagasin med solid overskudd

Norges største kommersielle seniormagasin VIOVER60 går så det griner og produserer svært gode resultater for eieren Aller Media AS. For sjette året på rad leverer utgiver Grieg Media AS overskudd i millionklassen.

- Et EBITDA resultat på 17,3 millioner kroner og en margin på 29,1% noe vi er godt fornøyde med, sier sjefredaktør og daglig leder Anne Marit Hjelme

Norges største månedsmagasin har vært enerådende på seniormarkedet i en årrekke med over 70.000 abonnementer og 315.000 lesere hver måned.

- Vi er markedsledende innfor seniorsegmentet og har stor tro på målgruppen fremover. Merkevaren VIOVER60 er sterk og vi har jobbet målrettet for å ekspandere den gjennom å utvikle nye forretningskonsepter som gir økt lønnsomhet. Det har resultert i innovative prosjekter som blant annet leserturer, langtidsresort i utlandet og events for seniorer, sier Anne Marit Hjelme.

 - Vi lykkes fortsatt i printmarkedet og tror på et langt liv for vår papirutgave. Få kjenner målgruppen over 60 år så godt som oss, og vi har evnet å bruke vår kompetanse til å gjøre de endringene som skal til for å holde posisjonen i markedet. Dette på tross av store endringer medieverden, leservaner og i målgruppen, sier Hjelme. Hun understreker at de satser digitalt for å nå de mange godt voksne som er på sosiale medier og som ønsker digitale tjenester. Du kan selvsagt lese VIOVER60 på nettbrett, mobil og laptop, og følge blogginnleggene til våre fem seniorbloggere hver uke.

Det gode resultatet mener Hjelme skyldes bedriftens evne til rask omstilling og satsing på nye forretningsområder. Kostnadskontroll og fokus på god utnyttelse av kompetanse og ressurser, er også blant suksesskriteriene. Vi når målene når det gjelder annonseinntekter, noe som utvilsomt skyldes merkevarens sterke gjennomslagskraft. I tillegg er vi trolig landets største tilbyder av spesialdesignede turer for eldre - med i underkant av 100 leserturer årlig. Reisemålene er håndplukket og spesielt tilrettelagt for våre lesere. Forrige vinter etablerte VI OVER 60 også sitt første langtidsresort i Malaga.

-Vi startet forsiktig, men allerede i løpet av den første sesongen så vi at behovet for en hverdag med aktivitet og mening i solen var stort. Derfor har vi i år doblet antall plasser, og neste sesong er vi også tilstede med et resort på Lanzarote. Sosiale møteplasser er et satsingsområde fremover, også innenfor singelsegmentet, sier Anne Marit Hjelme i Grieg Media.

 

 

 

 

 

anne_marit_hjelme_2.jpg

Fornøyd redaktør: Anne Marit Hjelme (foto: Tommy Ness)