12.01.2018

Stillinger ledig i Sol.no

Sol.no har tidligere vært en stor startside på nett. Nå er det den viktigste nyhetsaggregatoren i Norge. Vi har solid økonomi, og går med overskudd. Trafikken vokser kraftig på mobil. Hovedprosjektet til Sol.no er å bli markedsleder innen maskinlæring og kunstig intelligens. Nå ledig stilling som Redaksjonssjef Tema og Nettjournalist Tema

Sol.no har et stort utviklingsteam som jobber med å forstå brukermønstre, gjenkjenne semantikk og bygge interesseprofiler. Temaprosjektet kommer til å utnytte teknologi fra dette til å kombinere håndlagde artikler med klassisk aggregering. Dette er en ny type nettavis. Vi kjenner få eller ingen eksempler på noen som gjør det samme i dag.

Om du jobber i Sol.no vil du jobbe med et av landets største nettsteder og sammen med noen av de mest ambisiøse og innovative hodene i bransjen. I tillegg vil du jobbe i et miljø som setter kvalitet og god journalistikk svært høyt. 

Redaksjonssjef Tema
Sol.no er i vekst. Nå søker vi etter deg som kan jobbe med våre nye temasatsning.

Jobben er å bygge opp et nettsted fra bunnen. Vi søker en rutinert og kreativ nettredaktør som behersker klikkøkonomien og kan skape vekst på et helt nytt nisjenettsted. Din jobb blir å styre innholdsproduksjon, distribusjon og samarbeide med annonse og utvikling. Du blir leder for et lite team på en til to journalister.

Det er betydelige utviklingsmuligheter i stillingen. Vi leter etter en person som kan jobbe med ulike tema. Pilotprosjektet vil være å lansere et nettsted for seniorer. Vi jobber med å kartlegge hva som blir neste tema – det kan være så bredt som karriere, psykologi eller elbil.

Vi forventer at nettredaktøren har bakgrunn som journalist. Det er en forutsetning at du har jobbet med rene digitale medier og vet hva som skiller nettjournalistikk fra papir eller etermedier. Det er først og fremst et journalistisk talent med lederambisjoner vi søker her.


Nettjournalist Tema
Til den nye temasatsningen søker vi en sulten digital reporter med erfaring fra kvalitetsproduksjon av nettartikler. Vi er opptatt av å produsere artikler med høy kvalitet, gode kilder, godt språk og solid informasjon. Nettstedet kommer til å skrive saker som skal leve lenge og optimaliseres for SEO.

Du vet hva som fungerer godt på nett og hvordan man skriver for å få trafikk. Du er nysgjerrig og åpen og  liker å jobbe med nytte, forbruker, reportasje og dokumentar.

Første jobb blir å bygge opp temasatsningen sammen med nettredaktør for målgruppen senior. Aktuelle arbeidsområder er økonomi, helse, reise, historie, psykologi, familerelasjoner og teknologi. Vi starter i en eksperimenteringsfase og vi jobbe bredt og systematisk for å finne hvilke stoffområder som fungerer.


For begge stillingene
For mer informasjon om stillingene, kontakt adm. dir og ansvarlig redaktør Jan Thoresen, på mobil 907 47 061 eller [email protected]
Søknadsfrist 21. januar. Søknadene behandles forløpende.